Pakkasta, pakkasta, pakkasta… viikon sana – Freeze, freeze, freeze… the story of this week

Kirjoitettu 20.02.2011 kirjoittanut Karhuntassu

This article is in English too, please scroll down.

Kaikki jotka ovat Suomessa tällä viikolla asuneet ja oleskelleet, ovat huomanneet että täällä on ihan helvetillisen kylmä. Niin ulkona kuin sisälläkin.
Minä tykkään talvesta, auringosta hangilla ja paljosta lumesta mutta helvetti soikoon tämä pakkasmäärä saa alkaa pikkuhiljaa riittämään.

Pakkasten mukana on aurinko ollut ilostuttamassa muuten ah ja voih niin kurjaa viikkoa. Ihana herätä aamulla ja huomata että ulkona on valoisaa! Enkä siis herää edes myöhään, vähän klo 7 jälkeen joka arki aamu on herätys. Valokuvaamaan on tehnyt mieli mutta eipä ole tehnyt mieli lähteä sitä ulos tekemään, -25 – -35 asteen pakkaseen! Kamera kyllä kestäisi mutta minä en!

Pakkasen mukana on tullut myös kylmä. Yleensä kärsin kuumuudesta tässä kerrostaloasunnossamme, niin kesällä kuin talvellakin, mutta tänä talvena, viimeiset pari viikkoa, on ollut joko kylmä, tosi kylmä tai helvetillisen kylmä sisälläkin. Vaikka patterit ovat päällä ja kuumana kokoajan joka huoneessa. Yöllä kun herää vessahätään, ja nousee ihanasta pehmeästä jenkkisägystä paksun lämpimän peiton alta vessaan, niin pissi jäätyy puolessa välissä olohuonetta virtsarakkoon ja pers jäätyy pyttyyn kiinni jos sinne saakkaa pääsee raahautumaan ennenkuin jäätyy pakkasakaksi. Haluan lattialämmityksen koko asuntoon!

Kun en ole päässyt toteuttamaan itseäni ulkona, olen tyytynyt sisätilojen tuomiin viihdytysmahdollisuuksiin. Luin hyvän kirjan, Kate Mossen Kryptan. Ikäväkseni huomasin että kirjastossa ei ole ko. kirjailijalta muuta tuotantoa, ei suomeksi eikä englanniksi. Mälsää. Suosittelen Kryptaa kuitenkin kaikille jotka sen tyylisestä kirjallisuudesta tykkäävät.

Kun luin kirjan loppuun parissa päivässä, innostuin pitkästä aikaa piirtelemään. Tein yhden A3-kokoisen pastellityön ja A3-kokoisen grafiittityön. Tuohon jälkimmäiseen en ole niin tyytyväinen, kunhan tuhertelin, mutta tuon pastellityön voisin haluta kyllä kehyksiin, vaikka sellaisen lasin alle. Kaipaan maalamista, mitä en ole päässyt kunnolla tekemään pitkään pitkään aikaan. Täällä korvessa ei ole maalaustarvikeliikettä, joten ei pääse tekemään heräteostoksia. Entisessä kaupungissani oli ihana taiteilijatarvikeliike jossa kävin aina pyörähtämässä. Täytynee etsiä netistä joku kiva ja edullinen paikka ja pistää tili sileäksi tässä jossain vaiheessa kun on tili minkä voi pistää sileäksi… Vinkkejä otetaan vastaan jos joku sattuu hyvän nettikaupan tietämään.

Mutta nyt täytynee katsoa mitä seuraavaan sielun tuotokseen tarvitaan. Olen kohta menossa tekemään espanjalaista perunamunakasta. Nam.

In English:

Everybody who’s been living in Finland for the last week or two know’s that it’s been cold, cold as hell was that time Lordi won Eurovision Song Contest. Cold outside and inside.
I like winter, sun on the snow blanket and I love when it’s really snowy, but for f*cks sake this is more than enough of freeze already!

Along with freeze came the sun to set a smile on my face as the week has been not so good otherwise. It’s wonderful to wake up in the morning, and notice that it’s bright outside! And I don’t wake up that late, just a little bit over 7 o’clock in the morning. I would’ve liked to go photographing, but it’s been too cold to do that, -25 to -35 degrees celsius. My camera could handle it ok but I can’t.

Along with freeze came coldness. I usually suffer from temperatures inside being too hot, in summer as well as winter. but this winter, last too weeks has been cold, really cold or way too f*cking cold even when I’m inside and clothed myself well. At the moment I write this, my fingers are so cold I can’t really feel them well… We have heaters on every room, going hot hot hot but I’m just freezing! And at night, when I wake up to go to toilet, it’s just awful! Wake up and rise from lovely soft bed, under the lovely warm and fluffy blanket. Half way to the toilet my wee has frozen in my bladder, and if I ever get to the toilet (not frozen to the livingroom), my ass freezes to the toilet seat. For f*ck sake, I want floorheating on every f*cking room!!

Well, since I haven’t been able to be creative outside, I’d had to be creative inside. I read a book, Kate Mosse’s Sepulchre. Great book, read it! After I read the book (in two days) I started drawing. I made a pastel work (quite nice) and a graphite work (not very good, just something on the paper). I miss painting. Here where ai live isn’t a shop where to buy artist things so I haven’t painted in a long time. But I guess I have to do some online shopping, when I’ll have some lose money.

But now, i’ll have to check what I need for the next soulful work I do; Tortilla de patatas (Spanish omelette). Yummy!

Viesti kirjoitettiin kategoriaan Murmur, Normal day ja merkittiin tageilla , , , , , , , , . Lisää kirjamerkkeihisi kiinteä linkki.